Nieuws


DK Numansdorp

 

OP 2e Pinksterdag is traditie getrouw het DK, voor Aldo was dat dit jaar in Numansdorp. Waar hij bij de 40+ mocht straten. Nu een goede omloop van de Hoeksche Waard was hij helaas het weekend voor Pinksteren ziek geworden. Hierdoor stond hij niet topfit aan het vertrek. Op de prachtige omloop werd mede door wind erg afwachtend gereden. Inde combi wedstrijd met de 30+ reed er wel een groep van 5 weg. (3 renners  30 en  2x renners 40+). Voor de rest bleef alles bij elkaar. Met de mindere benen heeft Aldo niet meer mee gesprint voor de prijzen.


C1 Keulen

 

In het pinksterweekend was de C1 wedstrijd in Keulen.

 

Twee dagen nadat Roel keer Alpe d’Huez beklommen had, stond in Keulen alweer de volgende wedstrijd op het programma. De Cologne Classic. Onderdeel van de Europa Cup. Deze sterk bezette wedstrijd werd gewonnen door de Nederlands Olympische Kampioenen, Ter Schure en Fransen.  Roel en piloot, Roland van der Sloot eindigden als 5e. Mooi om te zien dat ze beide hun beste fysieke prestatie van dit jaar neerzetten.

 

De wegwedstrijd verliep tot een paar ronden voor de finish. Hartstikke goed. Met 6 tandems ontstond er een kopgroep. Diverse aanvallen volgende. Ook Team Roel Scheij probeerden het. Op het laatst waren de mannen volop in de race voor plek 3, maar toen liep de tube leeg. Uitrijden gong nog wel maar voluit ging niet meer. Roel was, op de pech na, super tevreden over het hele weekend: “het Alpe d'HuZes evenement en de daarop volgende lange rit naar Keulen was niet de meest logische voorbereiding, maar desondanks was dit weekend waarschijnlijk het beste niveau van Team Roel dit jaar. Dat is fijn om te constateren” 


Alp 'duZes
Afgelopen week heeft Roel Scheij de stoker(achterrijder op de tandem) Aldo 4x de Alpe du Huez op gereden met de tandem. Helaas gooide rug problemen roet in het het. Wij feliciteren hem en Marijn die voor op de tandem dit huzarenstuk samen met Roel heeft voltooid.

Landelijke Intocht in Apeldoorn

 

Op 17 november komt Sinterklaas met zijn gevolg aan in Apeldoorn. Via de NTR werd dit bekend. Iedereen maakte zich druk hoe Pakjesboot 12 daar moet komen. Maar wij weten wat Sint altijd zegt ...."Alles komt goed!!!".

 

Wij kunnen niet wachten tot dat het november is.


Omloop van de Hoeksche Waard

 

Zaterdag 25 mei was de buurt aan Aldo op de Omloop van de Hoeksche Waard. Dit jaar voor eerst bij de amateurs/ masters. De koers had een lengte 95 km over het eiland. Bij het vertrek was het nog droog maar dat zal niet hele wedstrijd zo blijven. Na een half uur koers waren de straten kletsnat. hierdoor moet met beleid door de bochten worden gereden. Ondanks dat werd continu rond 45- 50 km/u gereden dit mede door dat er geen wind stond. Aldo moest 2x in de remmen voor een valpartij. De laatste keer was in de laatste 5 km , hierdoor kon Aldo geen mooie uitslag rijden.


Nieuwe Naam

 

Vanaf nu heet Tandem Team El Toro, Team Roel Scheij, Een duidelijke naam , nieuw logo, nieuwe kleding en een nieuwe website . www.teamroelscheij.nl


World Cup Oostende (Bel)

 

Een week na Corridonia was er al weer een WC maar nu in het Belgisch Oostende. Roel reed dit keer met piloot Roland , voor hem was zijn eerste WC ooit. En hij viel direct met de neus in de boter om Roel deze WC onder de vlag van het talenten team van de KNWU mocht rijden. De de huren reden in het oranje.

Vrijdag 17 mei was de tijdrit. Deze werd gekenmerkt door veel wind. En op een parkoers waarop bij heen en teug was, was wind in de rug of op kop. In deze moeilijke omstandigheden reden Roel en Roland naar en 12e plek.

 

Zondag 19 mei was de wegrit. Deze werd gedomineerd door de regen hier door waren er meerdere lekke banden en valpartijen. Roel en Roland bleven overeind maar hadden geen super dag en werden 15e. Hoewel ze de hele wedstrijd op koers lagen voor een top-10 notering.


World Cup Corridonia(Ita)

 

Helaas verliep de 1e WC van het jaar niet zo las we het van te voren hadden bedacht. Op vrijdag 10 mei was de tijdrit. In de late middag  op een prachtig parkoers met veel hoogte meters starten Roel en Aldo als 1 van de laatste koppel in deze loodzware tijd rit. 3x 9,1 km met een finishstrook met kasseitjes. In de steile technische afdaling werden snelheden van 70-90 km/u gehaald. Roel en Aldo behaalde een 11e plaatst. Dat was onder de verwachting en zeker niet wat ze hadden gehoopt.... Maar zondag weer een dag.

 

De voor bereiding van zaterdag voor zondag verliep goed Het rondje werd nog eens goed verkend en de weersverwachting werden op de voet gevolgd. De verwachting was dat zondag kouder en natter zou zijn dan de afgelopen weken. Maar natuurlijk blijft altijd afwachten.

 

Zondag morgen bij het ontbijt bleek het voorlopig mee te vallen dus de moraal werd nog beter. Tijdens het inrijden werkte alles prima tot aan ..... de 1e bocht naar de start. In de nog geneutraliseerde eerste meters van de koers ging fout met het materiaal. Helaas was dit mechanisch ongemak niet meer te verhelpen. Toch zijn Roel en Aldo aan de wedstrijd begonnen na 1 km was dan echt over en uit.  Dat was een hele grote teleurstelling........ het was figuurlijk de wonden likken en op naar Oostende , de 2e WC die volgende weekend op het programma staat. Roel rijdt daar met Roland van der Sloot.


C1 Paracycling Verola (ita)

 

In laatste weekend van april was voor Roel zijn 2e C1 wedstrijd van het seizoen. Nadat hij in Massa(ita) met Roland van der Sloot als piloot had gereden, was nu de buurt aan Aldo Meerkerk-Klomp.

 

Vrijdag 26 april was het al vroeg dag voor de vlucht naar Milaan vanaf Amsterdam. Na een goede vlucht en een dik uur ik de materiaal bus, was uitladen geblazen en snel het parkoers van  de tijdrit verkennen die de volgende dag op het programma stond.

 

Ook zaterdag was er geen tijd om lang uit te slapen de eerste tandem startte om 8.30 uur . Gelukkig sliep het team aan het parkoers maar toch was 6.00 uur uit de veren. Roel en Aldo reden een goede eerste tijdrit samen dit seizoen, Dat resulteerde in een 4e plaats, een mooie uitslag voor Koningsdag. 

 

Op zondag 28 april was de weg wedstrijd, daarvoor had het team vooraf een doel gesteld. Top 3! en dat lukte na een begin waar direct het spel op de wagen ging was er al een snel een kopgroep van 5. Daar in alle 3 de tandems ui Nederland die aan het het vertrek stonden. Ook weer snel reed er 1 koppel weg. Tristan Bangma met piloot Patrick Bos gingen al snel in de aanval en weren pas na de streep weer terug gezien. Na half koers reden ook Rick Veldkamp met Piloot Cor van Leeuwen weg uit de achtervolgende groep. Gelukkig konden Roel en Aldo hier naar toe rijden. En de strijd om de 2e plek moesten Roel en Aldo pas in de laatste 1,5 ronden hun meerdere herkennen in Rick en Cor. Een mooie 3 plek in de weg rit en in het algemeen klassement. Al met een een mooi weekend.


Actie voor MetaKids

Lieve Mensen,

 

Willen jullie de volgende link bekijken.
Daarmee zal u ons erg helpen.

 

www.actievoormetakids.nl Team Luca


Ronde van Oud Gastel

 

Voor Aldo was op zondag 14 april dan eindelijk zo ver. Het seizoen ging nu echt van start. Voor Aldo was het zijn eerste wedstrijd als Amateur na 24 jaar bij de elite en beloftes te hebben gereden. De aanloop van het seizoen ging met horten en stoten. Daarom wist hij niet waar hij stond.... Ja aan het vertrek in Oud Gastel, maar dan.

 

Voor vandaag was vooral mee rijden en wedstrijd kilometers maken. Daar was hij in ieder geval in geslaagd. En met een 37e plaats ook nog enigszins in  de uitslag.

 

Nu op naar Verola (ita) samen met Roel voor de C1 wedstrijden op de tandem


1e Podium 2019 Tandem Team El Toro

 

De wielersport kan mooi, maar ook bikkelhard zijn. Dat ondervonden Roel en Roland 7 en 8 april tijdens de UCI C1 Paracycling in het Italiaanse Massa. Zo sta je op het podium, op een welverdiende tweede plaats. Zo sta je aan de kant van het parkoers met een lekke band. 

 

 

Zaterdag reden Roel en Roland zich naar het zilver in de wegwedstrijd. Ze lieten de nummer 3 een minuut achter zich. De tijdrit op zondag werd echter een deceptie vanwege een lekke band.


Een bijzondere vermelding verdient Piet van Meteren, die de materiaalwagen naar Italië reed en ondanks strubbelingen onderweg toch tijdig op de plaats van bestemming arriveerde.


Wat dit weekend in ieder geval duidelijk werd, is dat Roel zich goed ontwikkelt. Deelname aan de Paralympische Spelen wordt van een droom een steeds reëlere optie. De eerstvolgende wedstrijd is over twee weken in Bresia, wederom Italië. Coach Erik Dekker en de rest van de crew stellen alles in werking om het materiaal en de fietsers in goede conditie aan de start te krijgen.

 

Bron : www.tandemteameltoro.nl

 

 


Aldo op Mallorca

 

De afgelopen 2 weken heeft Aldo zijn wielervriend Odwin Bink geholpen op Mallorca. Hij heeft verschillende groepen gasten de mooiste routes van Mallorca laten zien. Of er nu 2 uur of 5 uur getraind Aldo ging met de gasten mee. Hierdoor heeft hij  natuurlijk ook aan zijn eigen vorm kunnen schaven. En zeker nu het weer minder is in Nederland was dit absoluut een goede timing.

 

Maar vandaag (12 maart) vlieg Aldo weer terug naar Nederland waar hij de komenden weken zich samen met de andere team leden van Tandem Team El Tore voor te bereid voor de wedstrijden die er in april aan zitten te komen.


Opstart seizoen Tandemteam El Toro

 

Afgelopen zaterdag reed Aldo zijn eerste kilometer met een rugnummer in 2019 bij de Sanidump competitie in Dordrecht. Dat was in koude en natte omstandigheden. Ondanks dit natte en koude  weer kon Aldo goed volgen.

 

Een dag later reden Roland en Roel voor het eerst hun eerste wedstrijdkilometers samen en op de nieuwe tandem in Oss. Zij hadden wat meer geluk met het weer wel  koud. Maar met een mooi blauwe lucht. De afspraak was wel dat de renners zich niet met in de wedstrijd gingen mengen. Dus elke gelost renner moet worden voorbij gesloken. Dat was een flinke klus, maar een zeer goede training.

 


Nieuw jaar, nieuwe kansen

 

De feestdagen zijn weer achter de rug en iedereen is weer aardig gewend aan 2019.
Voor veel mensen is het weer een frisse start en tijd om een streep onder het verleden te zetten. Aldo gaat dit jaar bij de amateur koersen ipv de elite zonder contract, na 24 jaar (elite en belofte) op dit niveau was toch een tijd voor een stap naar de amateurs/master 40+. Dit hoeft zeker geen stap terug te zijn, zeker omdat er in deze categorie meer wedstrijden in de regio's zijn.  Dus ziet hij dit al nieuwe kansen. Ook voor zijn Roel komen er nieuwe kansen omdat er bij Tandem Team El Toro extra piloot voor de wedstrijden is toe gevoegd. Hierdoor kan hij meer koersen gaan rijden.


Tot Volgend jaar!

 

Wat is het weer snel gegaan, zo staat je op de boot richting Nederland. En zo staat weer op de boot terug naar Spanje. We hebben weer prachtige weken gehad. Met intochten, Bedrijfsbezoeken, Scholenbezoeken, huisbezoeken en speciale bezoeken.

 

We hebben:

- veel gelachen

- geïmproviseerd

- Vele mooie liedjes gehoord

- Prachtige gedichten gehoord.

- Heel blije gezichten gezien

 

Iedereen die hier een steentje aan heeft bij gedragen heek erg bedankt en ......

 

TOT VOLGEND JAAR

 


Sinterklaas in Theater Het Kruispunt

 

Op 1 december heeft Sinterklaas het Theater Het Kruispunt bezocht. Samen met zijn pieten heeft de kinderen na de film de kinderen begroet. Verder heeft Sinterklaas in de bibliotheek aan de kinderen voor gelezen en de een workshop bezocht. De pieten hebben gedans samen met de kinderen in de Pieten Disco.

 

Ook de verschillende media die in dit pand hun intrek hebben kwamen de Sinterklaas het vuur aan de schenen liggen. Maar deze test heeft hij met verven doorstaan. Bekijk de video

 


Sint bezoek Disinto

 

Woensdag 28 november 2018 gingen de Sint en zijn pieten op bezoek bij Sinsinto in Barendrecht. Dit jaarlijks bezoek met aan komt te paard was ook dit jaar weer een gezellig feestje.

 

Amerigo mocht ivm de regen komen schuilen in de gang waar hij een potje heeft voetbalt.  Onder tussen genoot de Sint in de huis kamer samen met de kinderen van het bezoek.NK Baan

 

Op zaterdag 10 november was de laatste wedstrijd van 2018 het NK baan.Het was vooraf erg onduidelijk hoe de klassementen werden op gemaakt. Maar uit eindelijke bleek er voor elk onderdeel een aparte uitslag was. Dat betekende voor Roel en Aldo een  1 km en een achtervolging van 4 km.

 

Als eerste wed de 1 km verreden. Deze sprinters afstand ging voor Roel en Aldo erg goed met een eindtijd 1:10:65 werden Ze netjes 2e. Ook de 4 km achtervolging was erg goed met de eindtijd 4:37:51 werd d Roel en Aldo wederom 2e. Dat betekend dat ze beide 2x zilver aan hun prijzenkast kunnen toevoegen.


Sociaal media

 

Volg ons ook op Twitter, Facebook en Instagram.


Europa Cup Praag

 

Als afsluiter van het Paracycling wegseizoen was de EC in Praag op zaterdag 29 september was de wegrit. Daar on zaten Roel en Aldo vanaf het begin mee in de eerste ronde. Na een start met hindernissen. Roel was iets vroeg met vertrekken waardoor Aldo even de controle over de fiets dreigde te verliezen. gelukkig bleven de bij heren kwam en kon er gewoon worden vertrekken en sloten binnen de 100m weer aan bij het peloton. In 3e van 17 ronden reden er 4 koppels weg van de rest. Roel en Aldo waren 1 van deze 4. In de finale werd er nog 1 koppel gelost. In het tactische spel werden ze 3e.

 

De dag er naar op zondag 30 september was de tijdrit. Roel en Aldo hebben daar volledig hun eigen race gereden en daar gekeken waar het schip strandde....dat was 4 seconde van de winst. Vooraf tekende de heren er voor,maar nu was toch een beest een balen. In het totaal werden 3e. Al met la een super mooi weekend. Met een goed resultaat.


NK Vondelpark

 

Zaterdag 15 september was het tijd voor het NK in het Vondelpark. En apart maar mooie locatie. Rond de klok van 13:15 werd jet startschot gelost. Na een wat rustige start werd er al snel een eerste schifting gemaakt. Hier door bleven vooral tandems over in  de 1e groep. He middendeel van wedstrijd va vooral een tactisch spel. Uit eindelijk bleven er 4 tandem koppels over. Waar onder Roel en Aldo. Er werd in de finale erg hard gerede met piek snelheden va boven de 55 km/u. Roel en Aldo hebben meerdere pogingen gedaan om de sprint te ontwijken. Helaas dat niet gelukt. De sprint werd erg vroeg aangegaan. De eerste 2 tandems zat dicht bij elkaar. Helaas konden Roel en Aldo zich niet meer mengen in dit geweld en werden ze 4. Vooraf was dit hoogst haalbare. Dus waren te vrede. Maar net het podium misse blijft altijd jammer.


Trainingsweekend Talent KNWU

Na het trainingsweekend in Limburg konden Roel en Aldo het weekend van 8 en 9 september weer aan bak op Papendal et het talentent team van het Paracycling. Twee dagen lang mochten hu kunnen laten niet op en rond Papendal. Helaas vielen ze bij een techniekoefening. Gelukkig zonder al te veel schade. Wel was de fiets zodanig kapot dat direct einde training. Waar naar Aldo direct met behulp van een de mechaniekers van de KNWU direct de fiets weer rij klaar heft gemaakt voor de dag r naar. De tweede dag ging gelukkig weer alles zo als gepland. Nu vol goede moed richting het NK op zaterdag 15 september.


Trainingsweekend Limburg

 

Op 1 en 2 september zijn Roel en Aldo naar Limburg afgereisd voor een trainingsweekend in (dit keer weer) zonnige zuiden. De 1e dag was vroeg uit te veren voor de heen reis. Na aankomst een mooie training gedaan van dik 3 uur. Met een korte tussen stop bij Hotel 'Het Valkennest'.

 

In de middag hebben de heren een bezoekje gebracht aan Ultra Bikes waar de Power2Max (vermogensmeter) van Aldo werd gerepareerd en gemonteerd op zijn solo fiets. Hier door kon Aldo van de die middag weer effectief training (Alex Wauben) bedankt.

 

Dag 2 was er nog een lange training van 4 uur door het Limburgse land. Aan het einde van de middag werd de terug reis naar het noorden weer aangevangen. Al met al een heerlijk en productief weekend.  Op naar 9 en 8 september dan het weer trainen geblazen op Papendal.


Deelenseweg

 

In de vroege ochtend van 25 augustus waren Roel  en Aldo al op pad. Rond 8u30 begon de voorbereiding op de tijd rit van de Deelenseweg van de JCF Limietendag. De heren mochten al eerste vertrekken om  10u01, voor dit maal 18.2 km. Alleen de heren tandems reden de Deelenseweg heen en terug. In tijd van 23:45:00 waren ze terug. Dat bleek genoeg voor de snelste tijd.

 

Dit keer was er ook een extraatje. Na de tijd rit werd er de handicap race ge reden. Dit betekend dat de renners in omgekeerde volgorde van de tijd starten met het tijd verschil na 9,1 km. Voor Roel en Aldo betekende dit als laatste vertrekken met een achterstand van 11 sec op de nummer 2.  In deze rit werden ze 2e achter de heren tandem die in de tijdrit als 3e waren geëindigd.

 

foto : Erik Dekker

 


Deelenseweg

 

Zaterdag 25 augustus is weer de zo geheten Deelenseweg tijdrit. Dit referentiepunt voor het paracycling zal weer aangeven wat het niveau van Roel en Aldo nu is. Deze keer zal dit mede mogelijk worden door de Johan Cruyff Foundaction. De afgelopen weken is er erg hard gewerkt aan het materiaal en aan de houding van beide renners.

 

We zijn erg benieuwd naar wat het harden werken ons heeft gebracht.


Update

 

Het is even stil geweest op het tandem front, dat wil niet zeggen dat Roel en Aldo stil hebben gezeten. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan houding materiaal en een uitgebalanceerd begeleidingsteam. Voor deze maand staat nog de tijdrit op de Deelenseweg (Nabij Hoenderloo) op het programma en in september het NK. Voor deze piek momenten is Tandem Team hard aan het trainen. Tevens zijn we aan het testen en uitzoeken welk materiaal daar kunnen worden gebruikt. Ook met het oog op de toekomst.


Wereldbeker Emmen

Afgelopen weekend reden Aldo en ik de 2e wereldbeker wedstrijd van het jaar. We stonden aan de start met een sterk deelnemersveld. We moesten totaal 100,8 kilometer rijden. Voor de start merkte ik, dat ik erg gespannen was en dat werd alleen maar erger voor de start. Maar we gingen er voor.

In de eerste ronde bleef het peloton bij elkaar en in de tweede ronde werd er een schifting geplaatst door de wereldtop. Wij vervolgde de wedstrijd in de tweede groep. Het tempo bleef heel erg hoog waardoor de achterstand, naar wat ik hoorde, niet verder opliep dan 20 seconden. We bleven de hele wedstrijd in de tweede groep dus we reden voor plek 10.

In de een na laatste ronde krijg ik kramp in mijn benen maar Aldo mijn piloot moedigde mij aan om door te fietsen waardoor de kramp weg ging. Het werd sprinten voor plek 10. Maar helaas kwamen we verkeerd uit in de sprint en werden we 14e. In een tijd van 2 uur en 13 minuten en 58 seconden. 
Voor nu een degelijke koers met veel leerpunten en positieve dingen.

Op naar de volgende koers. (tekst: Roel Scheij)


NK Tijdrijden

 

Op 20 juni stond het NK tijdrijden voor de Paracycling op het programma. Helaas kon Aldo dit niet en moest Roel een andere piloot vinden. En die vond hij in de persoon van Vincent Van Wersch. Na een voorbereiding niet helemaal gladjes verliep eindigde dit gelegenheidsteam als 5e.


Voor bereiding WC Emmen

 

Roel en Aldo hebben hun voorbereiding op de WC in Emmen apart gedaan. Roel heeft deze weken thuis getraind. Aldo was samen met gezin in midden Frankrijk op vakantie en heeft daar 2 weken getraind.

 

Vanaf 6 juli zijn de World Cup wedstrijden in Emmen en op zondag 8 juli rond 9.00 uur zullen Roel en Aldo starten in de wegwedstrijd.


Numansdop

 

Maandag 11 juni was het koers voor Aldo in Numansdorp, hier wist hij vorig jaar nog de derny wedstrijd te winnen. Vandaag was alleen de rit in over 80 km. Er werd vanaf het begin hard gereden. Hier door viel in de finale alles uit elkaar en reden er verschillende groepen weg uit de grote groep. Aldo reed goed maar had niet het geluk aan zijn zijde. Hij miste alle juiste ontspanningen en miste op een aar naar een premie en ook de de 30e plek was er net niet bij. Als lot was een 31e plek. 

foto: Arjan Leeuwenburgh


Boeken is weer mogelijk.

 

Nu het bekend is waar de landelijk intocht aankomt, in Zaandam, kan de sint weer geboekt worden voor een bezoek bij u thuis, bij u werk of op u school. Maar ook voor intochten en andere feesten kunt bij ons te een bezoek van de Sint boeken.

 

Mail ons

 


Ronde van Papendrecht

 

Op 2 juni reed Aldo solo de ronde van Papendrecht. Het was een mooie harde koers waar in in de 1e 5 ronden al een kopgroep van 4 man weg reed. Helaas zat Aldo hier niet bij. In de finale heeft Aldo het nog wel geprobeerd maar hij miste ook de groep van 11 die in achtervolging ging. Er restte alleen nog de strijd vanaf plaats 16e. Hij werd uit eindelijk 59e.

Foto: Natalia's Cycling Photos

 


DK Zuid Holland

 

Naar de WC in Oostende hebben Roel en Aldo wat gas terug genomen. Aldo heeft solo op 2e pinksterdag wel weer deelgenomen aan het diskrichtkampioenschap van Zuid-Holland. Deze koers over 100 km werd verreden in Hardinxveld-Giessendam. Aldo reed de wedstrijd goed uit. Helaas kon hij zich niet mengen in de strijd om het podium. (Uitslag Aldo : 22e)


World Cup Oostende

 

Zondag 6 mei was het zo ver Roel en Aldo reden voor het eerst een World Cup samen. Na een goede C1 wedstrijd in The Healthy Ageing Tour waren ze er gemotiveerd. De start was ook erg goed. Na het eerste bochtige gedeelte zaten ze ook mee met de eerste groep. Helaas was dat niet te hoog gegrepen. Mede door nog wat materiaalpech kwamen ze in de 3e groep  terecht die reed voor de top-10. Na dik 80 km ging het licht langzaam uit en moesten ze ook deze groepen gaan. Uiteindelijk werden ze 13e. "Het was een goede koers met veel leermomenten", zei Aldo een dag later.

 

Het volgende doel is de selectie voor de World Cup in Emmen begin jullie. Dit is de volgende wedstrijd in de reeks World Cups


Ronde van 's-Gravendeel

 

Op Koningsdag is traditie getrouw de ronde van 's-Gravendeel dit jaar de 64e editie. Voor Aldo was de 2e solo wedstrijd waar hij aan het vertrek stond. Deze wedstrijd over vooral klinkerwegen dik 90 km garantie voor een uit elkaar vallend peloton. Ook dit jaar viel half koers alles uit elkaar. Aldo kon vrij goed volgen, maar mist nog wat solo wedstrijd kilometers om echt mee te doen. Hij werd uiteindelijke 43e.

 

foto: Jaap van Dijk Fotografie.


Tijdrit Deelenseweg

 

`Een paar keer per jaar wordt er de tijdrit op de Deelenseweg gereden (Deze weg loopt van Hoenderloo via Deelen naar Schaarsbergen). deze tijdrit wordt gebruikt om de vooruitgang van de Paracycling renners te kunnen volgen. Tevens is het een goede training richting grote wedstrijden. Ook vandaag stond (21 april 2018) stond deze weer op het programma. Roel en Aldo stonden voor het eerst als team aan deze tijdrit aan de start. Met als resultaat een dik PR voor Roel en kon het Tandem Team El Torro niet meer dan te vrede zijn. Ook voor Aldo was dit een opsteker na een mislukte seizoenstart solo vorige week in oud Gastel.

 


World Cup Oostende

 

Goed nieuws! Roel en Aldo zijn geselecteerd voor de World Cup in Oostende(B) deze is 3-6 mei 2018. Voorlopig rijden ze alleen de wegrit op zondag 6 mei. Het eerste doel van 2018 is bereikt. Nu kunnen Roel en Aldo laten zien waar internationaal staan als Team El Torro. Alle team die niet zijn geselecteerd voorde tijdrit maar wel voor de weg rit , staan voor de tijdrit reserve dus wie weet 


3e Etappe HAT

 

De 3e en laatste etappe was er een die een slagveld veroorzaakte. Al van in het begin werd er geprobeerd de koers hard te maken. En dat lukte aardig. Na 1,5 ronde was het helemaal uit elkaar gevallen uit eindelijk reden er 2 tandem voor op en wij reden er met 3 tandem achter. Door het niet van start gaan van de nummers 2 in het klassement, zij hadden al voor de start materiaal problemen, moesten we opeens een 2e plek verdedigen.

 

Dat lukte niet helemaal helaas. Hier door werd doelen bij stellen tijdens de koers. Dat lukte gelukkig weer wel. Een 3e keer 3e en ook 3e in het eindklassement was het resultaat. Zeker niet slecht voor een begint team. Op naar ..... dat wordt even afwachten.


2e Etappe HAT

 

Op dag 2 was de start al vrij vroeg op de dag. Hierdoor was voor alle deelnemers een strijd om op tijd aan het vertrek te staan. Ondanks diverse problemen lukte het toch iedereen om klokslag 9:45 uur aan het vertrek te staan.

 

Het was ook een dag van veel regen en wind. In de loop van de wedstrijd werd het steeds natter en wakkerde de wind nog meer aan. Na half koers gingen wij ten aanval. Helaas was werden we vrij snel weer terug gepakt. Later in de koers reden we lek. Maar naar een snelle wielwissel kwamen we snel weer terug in de eerste groep. Waar we in extremistisch naar een 3e plaats te sprinten.


1e Etappe HAT

 

The Healthy Ageing Tour 2018 is al jaren een mooi meerdaagse wedstrijd voor de elite dames.Van dit jaar is er ook een 3 daagse Paracyling Evenement aan gekoppeld. Dus in de zetting van de dames koers mogen wij 3 dagen lang onze wedstrijd rijden.

 

Om te beginnen met de tijdrit rond het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen deze was 8 km. Het was onze eerste wedstrijd samen na een winter aan elkaar wennen. Daarom was enorme verrassing dat we 3e werden. De 8 km werden in 10'50" gereden en dus goed voor een mooie 3e plek. Dit is een mooi fundament voor de komende dagen.

 


Het seizoen kan van start

Nadat Het El Toro TandemTeam in februari een 10 daagse trainingskamp op Mallorca heeft gehad. Is het tijd om samen te laten zien wat ze kunnen. In de eerste week van april starten we in de Healthy Ageing Tour. Deze meerdaagse Paracycling wedstrijd wordt in Noord Nederland verreden, met een internationaal deelnemersveld.

 

Hier gaan Roel en Aldo met open vizier in, het wordt samen de eerste wedstrijd en daarom hebben ze geen verwachtingen. Woensdag 4 april is de Proloog rondom Abe Lenstra Boulevard. De 2e etappe is op donderdag 5 april in Grootegast en de 3e slot etappe is op vrijdag 6 april met start en finish in Midwolda.


Een nieuw jaar een nieuwe site.

 

2018 is aangebroken , een mooi moment om de website een facelift  te geven. En in de tijd van goede voornemens ga we proberen om de nieuwe site ook weer actueel te houden. Dus kijk een rustig rond en .....

Iedereen een gezond, sportief en een succesvol 2018


Samen werking  El Toro TandemTeam

 

Vanaf heden gaat Aldo samen werken met El Toro Tandem Team. deze samenwerking is voor Aldo weer een nieuwe stap als tandem piloot. Roel is een is een jonge stoker die 'het vak' van wielrennen nog moet leren. 

 

Roel was 12 jaar toen geconstateerd werd dat een tumor in zijn hoofd de oorzaak was van zijn afnemend zicht. De tumor werd succesvol verwijderd, maar Roel zag nog maar voor 4%. Het leven van de sportieve scholier nam daardoor een heel andere wending. Voetballen op een groot veld bleek niet meer mogelijk, maar het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse en het fietsen van de Alpe d’HuZes wel. Tijdens een zomerkamp kwam hij in aanraking met meerdere sporten die afgestemd waren op mensen met een visuele beperking. Vooral tandemwielrennen lag hem wel. En daar heeft hij nu goede ontwikkeling in gedaan en hij is klaar voor een volgende stap vooruit. En daar in wil Aldo hem graag gaan helpen.